President Erdogan kondigt ontdekking van aardgasreserve aan

De president van de republiek, Recep Tayyip Erdogan, kondigde de ontdekking aan van een aardgasreserve van 405 miljard kubieke meter in de tonijn-1-zone in de Zwarte Zee.

President Erdogan, vicepresident Fuat Oktay, minister van Financiën en Financiën Berat Albayrak, hoofd communicatie van het Turkse voorzitterschap Fahrettin Altun en woordvoerder van het voorzitterschap Ibrahim Kalin bezochten het Fatih-schip .

De heer Erdogan sprak het personeel toe dat het werk uitvoerde in de boorbeheerskamer van het Fatih-schip en verzocht om voltooiing van de booractiviteiten in het gasveld Sakarya.

“De aardgasreserves die in de tonijn-1-zone van het gasveld van Sakarya zijn ontdekt, bedragen 405 miljard kubieke meter. Ons doel is om dit gas in 2023 ten dienste te stellen van onze mensen ”, verklaarde hij.

“85 miljard kubieke meter gas is toegevoegd aan de reserve die is ontdekt als resultaat van onze tests, analyses en gedetailleerde engineering”, merkte hij op.

“Wij begeren de rechten of het grondgebied van niemand”, verzekerde hij.

“Als de EU het oostelijke Middellandse Zeegebied niet rechtvaardig benadert, dan is dit de officiële aankondiging van het einde”, concludeerde hij.